Українська короткометражка стала найкращою на міжнародному фестивалі у Швейцарії

Короткометражний фільм «Випуск 97» режисера Павла Острікова став найкращою картиною за версією Молодшого журі Міжнародного кінофестивалю в Локарно.

скріншот з фільму

Про це пише Громадське.

«Нервувалися більше, ніж завжди, оскільки вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово. Приємно було побачити після показу українську сім’ю, яка наразі живе у Швейцарії більше 10 років. У такі моменти розумієш, що перебуваючи за кордоном, іноді хочеться повернутися додому, навіть за допомогою кіно», — розповів Остріков.

Прем’єра «Випуск 97» відбулася цьогоріч у липні на Одеському міжнародному кінофестивалі. Там стрічку визнали «Найращим українським короткометражним фільмом».

Картина розповідає історію зустрічі однокласників, які не бачилися 20 років. У центрі сюжету — дивакуватий Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу зустрічає однокласницю, яку не бачив понад 20 років. І тепер намагається не втратити її знову.

За словами Острікова, на створення сюжету надихнув чоловік на вулиці.

«Я побачив на Подолі чоловіка, який продавав антени, і подумав, що він, напевно, відчуває себе дуже самотньо. Професія телемайстра, яку ми всі пам'ятаємо з дитинства, змінилася, стала непотрібною, як і люди, які не знайшли себе в новому світі», — сказав він Громадському.

Продюсером фільму виступив Юрій Мінзянов, а головні ролі виконали Олександр Пожарський та Олеся Островська.

україна суспільство кіно мистецтво краса

Знак гривні
Знак гривні