Люди їхали з Одеси до Києва стоячи, бо Укрзалізниця недодала вагонів (ФОТО)

13 серпня, потяг «Інтерсіті» сполученням Одеса-Київ(Дарниця) був замінений потягом, який на 4 вагони менший. Деякі з людей були вимушені їхати стоячи.

Новий потяг з п’ятьма вагонами мав з потрібних 607 лише 408 місць.

фото має підпис: Спека, їдемо стоячи; - фб Andrii Shvets

Людям, які залишились без місця, компенсують різницю вартості проїзду через незабезпечення комфортних умов подорожі, запевнили в компанії.

Як повідомив у коментарі Громадському речник УЗ Сергій Щур, усім пасажирам, які взагалі відмовились від поїздки, повернули гроші.

«ПАТ «Укрзалізниця» та філія УЗШК просять вибачення у пасажирів за незручності та непередбачувані обставини.Технічну несправність поїзда наразі усуває завод-виробник», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Раніше «Укрзалізниця» попередила про «дискомфорт у подорожі» через відсутність кондиціонерів у більшості вагонів.

Більшість пасажирських вагонів рухомого складу «Укрзалізниці» не обладнані системою кондиціонування повітря і це може «спричинити дискомфорт».
«Укрзалізниця» інформує пасажирів про те, що більшість пасажирських вагонів не обладнані системою кондиціонування повітря. Тому, зважаючи на аномальну спеку, можливий дискомфорт під час подорожі», — повідомляє компанія.

Співробітники компанії закликали пасажирів уникати тривалого перебування на сонці перед подорожжю, а за наявності хронічних захворювань — мати при собі звичні ліки.

Зазначається, що влітку пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагони, з яких системою кондиціювання повітря обладнано лише 38 %, тобто — 1168 вагонів.

«Майже в усіх плацкартних вагонах системи кондиціонування повітря не передбачені конструкційно», — пояснили в компанії.

Також у компанії попередили про можливі затримки пасажирських поїздів через застосування обмеження швидкості через перегрів колій.

залізниця скандал київ одеса

Знак гривні
Знак гривні