Митці з 8 країн створили в Україні понад десяток муралів на школах (ФОТО)

Впродовж літа міжнародний стріт-арт фестиваль Mural Social Club успішно втілив в реальність соціальний проект Back to School! Ukraine, в рамках якого відомими митцями з різних країн світу були створені масштабні стінописи на фасадах і торцях освітніх закладів.

Про це повідомялє фб-сторінка проекту.

"Для дітей, які прийдуть до школи у вересні, новостворені малюнки стануть справжньою несподіванкою до нового навчального року. Організатори сподіваються, що витвори мистецтва, що прикрашають учбові заклади будуть мотивувати підростаюче покоління до розвитку та реалізації свого творчого потенціалу", -сказано в повідомленні.

Наприклад, французький митець створив цей мурал у Попасній на Донбасі

Італійський митець Francesco Camillo, відомий як Millo, зробив стінопис «Сила уяви» на Кременчуцькій виховній колонії, в якій перебувають діти 14-22 років.

Португальський художник Antonio Carreira, відомий як Pantonio прикрасив фасад Черкаської школи №15. Митець порівняв дитячі ігри із веселою грою ластівок у небі.

8 митців з усього світу створили 11 муралів на стінах шкіл в Попасній, Черкасах, Чернігові та Києві, на стінах дитячого садочку, на стіні 7го корпусу КПІ та на Кременчуцькій виховній колонії для неповнолітніх.

Опис кожного з муралів - під відповідним фото:

школа краса мистецтво україна

Знак гривні
Знак гривні