Трамп обіцяє зробити з КНДР таке, чого світ не бачив

Північна Корея виступила з погрозою повного знищення Сполучених Штатів.

“США зазнають ганебної поразки й остаточної загибелі, якщо вони будуть продовжувати небезпечну військову авантюру, санкції і тиск”, – ідеться в заяві офіційних осіб комуністичної Північної Кореї, поширеній державним агентством KCNA, яку цитує CNN.

Раніше Пхеньян заявив про плани запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану з островом Гуам, де розташована американська військова база.

У свою чергу, як повідомлялося, Пентагон підготував план превентивного удару по двох десятках об’єктів Північної Кореї, який може бути реалізований за наказом президента США.

Дональд Трамп застеріг керівництво КНДР від будь-яких дій, спрямованих проти Америки та її союзників, припустивши, що попереднє попередження – застосувати “вогонь і лють” у разі загрози – було недостатньо жорстким, передає BBC.

У відповідь на погрозу КНДР запустити ракети середньої дальності по Гуаму Трамп попередив Пхеньян, “що з ними станеться таке, чого світ раніше не бачив”.

Особливу увагу Трамп приділив фігурі північнокорейського вождя Кім Чен Ина: “Він нешанобливо ставиться до нашої країни. Він казав жахливі речі. Йому і його родині занадто довго все сходило з рук. Але зі мною таке не пройде. Тепер зовсім інша справа”, – сказав президент США, виступаючи в гольф-клубі в Нью-Джерсі.

Я не задираюсь, а просто констатую факт”, – додав американський президент.

Трохи пізніше глава Пентагону Джеймс Меттіс назвав військове вирішення проблеми “катастрофічним” і сказав, що США, як і раніше, дотримуються думки, що конфлікт треба вирішувати дипломатичним шляхом.

Утім Дональд Трамп і сам додав, що Штати завжди готові до переговорів.

Словесна війна між США і КНДР спалахнула з новою силою у вівторок, 8 серпня, з подачі Трампа, який пообіцяв обрушити на північнокорейців “вогонь і лють” США, якщо дії Пхеньяна будуть загрожувати Америці. Ці слова наразилися на критику у США та світі.

Погроза Трампа прозвучала на тлі повідомлень про те, що КНДР виробила ядерну боєголовку, яку можна встановити на наявні ракети.
У Північній Кореї назвали слова Трампа “повною нісенітницею” і заявили, що розглядають можливість ракетного удару по Гуаму.

Як відомо, 5 серпня Рада Безпеки ООН одностайно схвалила резолюцію, яка підсилює санкції проти Північної Кореї через випробування нею міжконтинентальних балістичних ракет.

Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян третини річного доходу від експорту, який становить 3 млрд. доларів на рік.

Північна Корея засудила останні санкції ООН, заявивши, що вони порушують її суверенітет. Пхеньян пообіцяв “справедливу відповідь” на санкції.

9 серпня санкції проти КНДР розширив Євросоюз, зокрема до санкційного списку додали дев’ять осіб та чотири компанії.

сша трамп кндр

Знак гривні
Знак гривні