Російський військовий літак безкарно пролетів над Пентагоном і ЦРУ, і літатиме ще

Російський військовий Ту-154 пролетів у Вашингтоні над Капітолієм і Пентагоном, а також ЦРУ і військовою базою Andrews.

Як повідомляє CNN, таким чином, літак увійшов в зону, яка вважається найбільш закритою в Сполучених Штатах, - передає Громадське.

Водночас, політ був узгоджений з США в рамках договору про «відкрите небо».

За словами співрозмовників CNN у вашингтонській адміністрації, російський літак повинен зробити і другий політ, маршрут якого пролягатиме в тому числі і над містечком Бедмінстер в штаті Нью-Джерсі, де проводить свою відпустку Дональд Трамп.

Серед інших об'єктів — гольф-клуб, де зазвичай грає президент США, а також гори Катоктін, де знаходиться притулок глави Білого дому на випадок військового конфлікту.

За даними CNN, вашингтонську поліцію попередили про те, що великий літак повинен пролетіти над урядовими об'єктами в столиці США. При цьому правоохоронні органи не попередили про те, що це буде саме російський Ту-154.

Договір по «відкрите небо» був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 країн - членів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Мета договору — сприяння зміцненню довіри між державами за допомогою поліпшення механізмів контролю за військовою діяльністю і за дотриманням діючих договорів у галузі контролю над озброєннями.

сша авіація безпека росія

Знак гривні
Знак гривні