Прикордонників і підрядників затримано за розкрадання коштів проекту Стіна на кордоні з Росією

У вівторок 8 серпня детективи Національного антикорупційного бюро спільно із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримали шістьох осіб у рамках розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів бюджету, виділених для проекту «Стіна» - інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та анексованої Росією Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, - передає Громадське.

Серед затриманих — службові особи Держприкордонслужби та підприємств-підрядників. Усіх затриманих доправлять до будівлі НАБУ в Києві для вручення підозр.

«Для з’ясування обставин учинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові», — ідеться в повідомленні.

Також вирішується питання про затримання інших осіб.

Раніше в ГПУ заявили, що розслідують факт розкрадання коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час виконання робіт у рамках проекту «Стіна».

«Стіна» — проект інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО та Автономної Республіки Крим.

Проект презентований екс-прем’єром Арсенієм Яценюком на засіданні у 2014 році.

Раніше новий очільник Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що ДПСУ розраховує витратити на проект «Стіна» у 2017 році близько 500 мільйонів гривень.

росія війна корупція будівництво

Знак гривні
Знак гривні