Укрзалізниця почне принаймні 10-річну співпрацю з General Electric (США)

Американський концерн General Electric та ПАТ «Укрзалізниця» співпрацюватимуть у модернізації існуючих та виготовленні нових дизельних локомотивів.

Про це йдеться в «Листі про наміри», підписаному головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Балчуном, членом правління Мареком Робертом Залесним та Гекханом Байяном, генеральним директором з транспорту GE Transportation у Росії/СНД, Європі, Близькому Сході та Північній Африці, - передає Громадське.

Зазначається, що стратегічне партнерство дозволить «Укрзалізниці» «надійно прогнозувати ситуацію з наявністю локомотивів, мати якісні гарантії модернізації існуючої бази та передових цифрових технологій при будівництві нових».

«General Electric обере відповідний виробничий об’єкт — одне з українських підприємств з локалізації локомотивних агрегатів в Україні. Реконструкція тягового рухомого складу стимулюватиме розвиток економіки України», — ідеться в повідомленні.

«Нам потрібна ресурсоощадна техніка нового покоління, яка в тому числі комфортна для роботи машиністів та ергономічна в обслуговуванні», — сказав Балчун.

Планується, що перший контракт на відновлення парку тепловозів «Укрзалізниці» завершать у вересні 2017 року.

«Укрзалізниця» планує співпрацювати з General Electric у виробництві та модернізації тепловозів на наступні десять років.

Локомотиви використовуватимуться в першу чергу для найважчих транспортних магістралей, таких як Комиш-Зоря-Волноваха.

сша залізниця реформи

Знак гривні
Знак гривні