БПП на Донбасі не набере і 5%, Опоблок - лише 12%, більшість нікого не люблять (СОЦІОЛОГІЯ)

Значна частина мешканців підконтрольних Києву територій Луганської і Донецької області не визначилася із політичними вподобаннями, а серед решти з невеликою перевагою лідирує “Опозиційний блок”.

Про це свідчать результати опитування, організованого Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва у липні 2017 року, - передає Новинарня.

ФДІ констатує, що проведення позачергових парламентських виборів переважно підтримують у Донецькій області (підтримують – 51%, не підтримують – 41%) і не підтримують у Луганській (32,5% проти 46%).

Готовність взяти участь у виборах висловили 56,5% опитаних у Луганській області і 52% – на Донеччині.

При цьому в Луганській області 24% мешканців не готові брати участі у виборах і ще 43,5% не обрали жодної з партій (у сумі – 68%).

У Луганській області серед партій впевнено долає виборчий бар’єр лише партія “Опозиційний блок” – 12,8% серед тих, хто готовий взяти участь у виборах.
Мають шанси подолати 5-відсотковий бар’єр також Радикальна партія Олега Ляшка (4,1%) та партія Мураєва-Рабиновича “За життя!” (3,8%).

Загалом серед потенційних виборців не визначилися з вибором у Луганській області 57,4%.

У Донецькій області визначеність дещо вища: не брали б участь у виборах 34%, не визначилися серед усього населення – 18%.

Серед партій лідером є “Опозиційний блок” – за нього готові проголосувати 12,2% потенційних виборців”.
Виборчий бар’єр тут долають партія ВО “Батьківщина” (7%) і “За життя!” (7%).
Мають шанси здолати прохідний бар’єр також партія “Наш край” (4,9%), Радикальна партія Олега Ляшка (4,9%), “Рух нових сил” Саакашвілі (4,3%), “Самопоміч” (3,7%), Блок Петра Порошенка “Солідарність” (3,7%).

Не визначилися з вибором у Донецькій області серед тих, хто має намір брати участь у виборах, 28%.

Опитування було проведено на підконтрольній Україні території із залученням мережі фірми “Ukrainian Sociology Service” 1-11 липня 2017 року Донецької області і 8-26 липня – в Луганській. У кожному з регіонів опитано по 500 респондентів.

Похибка вибірки становить 4,6%.

донеччина вибори луганщина соціологія

Знак гривні
Знак гривні