Transparency вимагає від держави припинити тиск на антикорупціонерів

Представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в Україні вважає неприпустимим політичне переслідування громадських антикорупційних організацій та цькування окремих активістів, що борються з корупцією.

Про це йдеться в заяві організації, яку цитує Громадське.

«Черговою спробою тиску стало відкриття податковою міліцією кримінального провадження проти керівників Центру протидії корупції», — йдеться в повідомленні.

На думку Ярослава Юрчишина, виконавчого директора Transparency International Україна, подібні дії податкової є тиском на громадський сектор.

«Зважаючи на останні вкрай негативні тенденції щодо переслідування громадських антикорупціонерів, ТІ Україна розглядає дії правоохоронних органів проти ЦПК як елемент силового тиску. Ми закликаємо владу утриматися від використання контролюючих функцій з метою цькування громадських активістів», — вважає він.

Нагадаємо, що Слідче управління Державної фіскальної служби у Києві розпочало кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції».

маразм україна корупція

Знак гривні
Знак гривні