Маразм: чеченських геїв оголошено в розшук як ІДІЛівців

Уявімо собі гея-іділівця - і зрозуміємо, що Кадиров перестарався.

Поліція Чечні оголосила в розшук декількох геїв як підозрюваних в причетності до угрупування «Ісламська держава».

Про це пише видання «Кавказ.Реаліі» з посиланням на інформацію співробітника однієї з правозахисних організацій, - передає Громадське.

За його словами, в розшук геї оголошені для того, щоб «перекрити їх евакуацію з Росії».

За інформацією видання, джерело в інший правозахисної організації повідомило, що чеченські силовики «приходять додому до рідних геїв і вимагають, щоб вони написали заяви, що їх діти поїхали до Сирії».

«Політика чеченських правоохоронних органів така, що їм легше відразу заявити, що людину завербували, і вона поїхала до Сирії. Швидше за все, це розраховано на те, щоб люди, які не бажають жити в тих умовах, нікуди не виїжджали», — цитує видання джерело.

Як відомо, на початку квітня російське видання «Новая газета» оприлюднило метаріал про те, що в Чечні було затримано більше сотні чоловіків, яких силовики запідозрили в гомосексуальності.

В коментарі Громадському редакторка відділу спецпроектів видання «Новая газета» Олена Мілашина навела дані про те, що у Чечні під час «зачисток» ЛГБТ-спільноти, влаштованих силовиками, було вбито близько 30 чоловіків.

Крім того, Громадське публікувало на засадах партнерства матеріал видання «Новая газета» про дві хвилі репресій щодо гомосексуалів у Чечні, причетність до них перших осіб республіки, а також інтерв’ю тих, хто вижив.

маразм іділ росія суспільство релігія

Знак гривні
Знак гривні