З Херсонщини пливе Дніпром на Київ баржа кавунів (ФОТО)

З Херсонської області до Києва вирушила перша з 2003 року баржа з кавунами.

Цього разу у столицю з Голої Пристані відправлені 250 тонн ягоди (не всі пам'ятають зі шкільної програми, що кавун і навіть банан - це ягоди з точки зору ботаніки, тоді як полуниця й малина - несправжні ягоди).

«Це нестандартне перевезення. Це перше практично пробне, проектне перевезення вантажу. Пов’язане воно з тим, що наші логісти давно працювали над тим, щоб була можливість працювати в два кінці», – повідомив капітан баржі Василь Придатко, якого цитує Громадське.

За його словами, 6 фермерських господарств домовилися з компанією, яка перевозить Дніпром зерно, що до столиці баржа рушить за зерном не порожня, а з кавунами.

Везуть кавуни у спеціальних ящиках, критому згори просторі з можливістю провітрювання.

За різними оцінками, одна баржа може замінити близько 50-ти фур, що у свою чергу позначиться на ціні.

Очікується, що кавуни надійдуть у одну мережу супермаркетів Києва, де продаватимуться як акційні.

Відстань від міста відправлення до Переяслав-Хмельницького, що неподалік Києва, – 750 кілометрів. Доїхати до торговельних мереж Києва кавуни мають орієнтовно за 4,5 доби.

Зазначається, що Баржі зі кавунами возили до Києва з Голої Пристані до 1993 року. Потім ще раз у 2003-му фермери спробували відродити цю традицію – і відправили одну баржу. Після цього таке транспортування припинили.

краса херсонщина київ

Знак гривні
Знак гривні