Окупований Крим знову без електрики - цього разу через Кубань

Кримський півострів удень 28 липня залишився без електропостачання. Спрацювання протиаварійної автоматики приблизно о 14:00 призвело до відключення всіх чотирьох гілок енергмоста до Криму з Краснодарського краю, повідомив призначений окупаційною владою РФ “міністр палива і енергетики Криму” Вадим Бєлік, передає Новинарня.

“Спрацювала протиаварійне автоматика з боку Тамані”, – зазначив Бєлік.

Дефіцит потужності в енергосистемі Криму склав 1000 МВт- це близько 80% потреби.

Відсутність електрики підтвердили в Сімферополі, Севастополі, Ялті, Керчі, Феодосії, Судаку, Бахчисараї, Красноперекопську та інших містах.
Без живлення залишилася й будівля компанії “Крименерго”.

Як передають кореспонденти “Кримінформу”, на вулицях міст відключені світлофори, зупинилися тролейбуси. Виник безлад через неможливість перейти вулицю без світлофора, який не зупиняє рух авто.
Багато продовольчих магазинів зачинилися. Великі інфраструктурні об’єкти підключаються до резервних джерел електропостачання, які залишилися після “блекауту” 2015 року.

При цьому мобільний зв’язок та аеропорт Сімферополя працюють надалі.

Причиною спрацювання автоматики назвали аномально високу температуру на Кубані.

“Сталі аномально високі температури повітря в Південно-Західному енергорайоні Краснодарського краю стали причиною аварійного вимкнення ПЛ-500 кВ. В результаті чого відбулося погашення КВЛ 220 кВ, за якими здійснюється електропостачання півострова Крим”, – повідомила прес-служба міністерства енергетики РФ.

Станом на 15:00 енергопостачання Криму було відновлено за двома з чотирьох гілок енергомоста – на Керч, Судак, Феодосію.

Як відомо, енергоміст з’єднав окупований РФ Крим із Кубанню в 2015 році, коли енергопостачання півострова припинили Україна.

Станом на 16:30 постачання електрики відновлене, - передає Громадське.

Cтаном на 15:50 так зване Міненерго Криму повідомляло про відновлення 80% електропостачання для споживачів півострова.

крим росія окупація анексія енергетика

Знак гривні
Знак гривні