Хресна хода перетворила центр Києва на транспортний Апокаліпсис (ФОТО)

Хреста хода УПЦ КП зібрала, за даними поліції, 2 тисячі осіб, а за даними церкви - 6 тисяч осіб. Для всіх же непричетних до неї Хрещення Русі - це передусім затори та паралізований центр Києва.

Через проведення УПЦ МП молебню на Володимирській гірці та хресної ходи до Києво-Печерської лаври з 11:00 до 16:30 рух транспорту обмежений на вул. Трьохсвятительській (на відрізку від пл. Михайлівської до Європейської), вул. Хрещатик (на відрізку від вул. Михайлівської до площі Європейської), Володимирському узвозі, Парковій дорозі (на ділянці від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського) та вул. Михайла Грушевського (на ділянці від вул. Шовковичної до пл. Європейської).

Користувачі соцмереж зазначають, що у центрі столиці утворилися великі затори.

Маршрут хресної ходи пролягає через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Володимирську, Михайлівську площу, по вул. Трьохсвятительській і завершиться молебнем біля пам'ятника Святому князю Володимиру. Напередодні свят пам'ятник було відреставровано.

Напередодні столицею пройшла хресна хода, організована УПЦ МП. В заході, за даними МВС, взяли участь близько 15 тис. вірян, порушень громадського порядку не зафіксовано.

За матеріалами Укрінформу та Газети по-українськи

транспорт київ Церква

Знак гривні
Знак гривні