МАУ розкрили карти й через суд ставить палиці у крила Ryanair (ДОКУМЕНТИ)

Компанія «Міжнародні авіалінії України» подала кілька позовів до суду через пов'язані з приходом ірландського лоукостера Ryanair в Україну справи.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, - передає Громадське.

Зокрема, МАУ подала позов про скасування контракту аеропорту Львів з лоукостером, також українська авіакомпанія вимагає «заборонити Міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні», а також, хоче виплат через зниження своїх цін.

Раніше, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував перетворити аеропорт «Гостомель» у базовий аеропорт для лоу-костів — у тому числі ірландського Ryanair. Водночас міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив сподівання, що Ryanair почне літати зі Львова і Києва у вересні.

Нагадаємо, що міжнародний аеропорт «Львів» на переговорах з Ryanair відхилив кілька вимог, щоб укласти договір.

Попри підписання контракту зі Львовом, Ryanair поки що не працюватиме в Україні, оскільки перемовини з «Борисполем» провалили.

10 липня повідомлялося, що ірландський лоукостер Ryanair скасував вихід на український ринок авіаперевезень. Того ж дня на сайті Ryanair зникли всі квитки, як на рейси з України, так і до неї.

У свою чергу, прем'єр Гройсман доручив поновити переговори щодо виходу Ryanair на український ринок.

Керівництво аеропорту «Бориспіль» заявило, що ірландський лоукостер має сплатити аеропорту 360 млн гривень за співпрацю, водночас поскаржившись, що Ryanair висуває аеропорту вимоги, які суперечать законодавству.

Водночас міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що, наприклад, зниження тарифу пасажирських зборів, на чому наполягала компанія Ryanair, не є збитковим для «Борисполя».

Також він зазначив, що главу «Борисполя» не звільнять за умови виходу Ryanair на український ринок.

маразм корупція коломойський київщина авіація бізнес суд

Знак гривні
Знак гривні