В Україні 600 тис машин на литовських номерах, з них півмільйона завезли з 2014

Звісно, "на литовських" - скоріше жартівливе узагальнення для Києва, бо на Західній Україні більше польських і не тільки.

За інформацією Державної фіскальної служби, з 2014 року в Україну ввезли 490,7 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

При цьому, як говориться в повідомленні, лише 90106 автомобілів були ввезені громадянами України, а 400629 - нерезидентами.

Також, за даними ДФС, тільки за перше півріччя 2017 р митницями виявлено 180 випадків порушення митних правил під час переміщення через кордон України автомобілів (вилучено 183 одиниці на загальну суму понад 27,5 млн грн).

З них 161 випадок порушення митних правил під час ввезення автомобілів на митну територію України (вилучено 164 одиниці на загальну суму понад 22,9 млн грн).

Загальна ж кількість автомобілів на іноземній реєстрації оцінюється в 600 тис.

Як відомо, часто б.в. машини ввозять нібито для власного користування іноземці, отримуючи за це певну плату - а їздять на них за напівфіктивними чи повністю фіктивними документами (наприклад, "оформлюючись на роботу в литовську фірму") громадяни України - скажімо, в Києві багато таких машин використовуються в таксі.

фото з сайту АвтоРіа

Нерозмитнене б.в. авто виходить у рази дешевше за куплене в Україні б.в. авто.

Автоконсалтинг

статистика транспорт автомобілі

Знак гривні
Знак гривні