Деталі бою під Красногорівкою. Армію атакували бойовики Оплоту

У штабі АТО розповіли подробиці бою під Красногорівкою неподалік Донецька, під час якого загинули 3 військових, 7 – дістали поранення, а один – потрапив у полон.

Про це йдеться в повідомленні штабу АТО, - передає Громадське.

Так, вранці 20 липня військові виявили диверсійно-розвідувальну групу, що налічувала 10-15 чоловік, які, за попередніми даними, належать до батальйону бойовиків «Оплот».

За інформацією штабу, двоє українських бійців загинули під час перших хвилин бою. Після цього командир підрозділу прийняв рішення відійти на проміжну позицію.

«Згодом підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з’ясувалось, його, контуженого, взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення», – йдеться у повідомленні.

Під час цього бойового зіткнення поранення різного ступенів важкості отримали троє українських бійців.

«Для евакуації поранених бійців висунулись медичні автомобілі. Але противник продовжував обстріл. 120 мм міна вибухнула поряд з групою евакуації й поранила чотирьох військовослужбовців», – уточнили в штабі.

Втрати, бойовиків, за попередніми даними, становлять 6 чоловік.

«Трьох загиблих українських воїнів командування частини представить до державної нагороди «Орден Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, на жаль, посмертно. Поранені бійці будуть представлені до орденів «За мужність», – підсумували в штабі.

Нагадаємо, у зведенні штабу за 19 липня повідомлялося про чотирьох загиблих українських військовослужбовців у районі селища Новотошківське Луганської області.

армія донеччина війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні