Українці та китайці ходять пішки найбільше на планеті - але все ж недосить (ІНФОГРАФІКА)

Дослідники престижного американського Стенфордсього університету виявили, що люди у світі ходять дуже різну кількість кроків щодня.

Дослідження важливе у зв'язку з тим, що у світі 5.3 мільйона людей щорічно помирають від хвороб, пов'язаних із недостатньою фізичною активністю, - зазначає сайт Стенфордського університету.

Вимірювання проводилося безпрецедентно масовано (700 тисяч людей), на основі крокомірів у смартфонах. Це значить, що охоплено лише людей принаймні достатньо багатих для того, аби мати смартфони.

Гонконг, Китай, Україна, Японія, Швеція, Іспанія - в лідерах.

Найменше ходять пішки в Індонезії, Пакистані та Саудівській Аравії.

Але навіть середні показники в лідерах - далекі від рекомендованих лікарями 10 тисяч кроків (приблизно 8 км, залежно від зросту людини) на добу.

У вигляді карти: чим "прохолодніший" від темно-синього колір - тим вища середня фізична активність, чим "гарячіший" до червоного - тим нижча. Сірим - "нема даних".

Розподіл за двома осями: за вертикальною - та сама середня кількість кроків на день, за горизонтальною - середній час між першим та останнім кроком щодня. Графік з вибраними Nature.com країнами - на ньому ми червоним домалювали Україну.

Детальна стаття, з більшою кількістю графіків, посилань та пояснень (англійською) - на Nature.com тут

україна медицина світ інфографіка спорт

Знак гривні
Знак гривні