Human Right Watch: у Росії не ЗМІ, а пропаганда

Доповідь HRW про свободу слова в Росії: ЗМІ перетворились на пропагандистські ресурси.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявляє, що у Росії після протестів в 2011-2012 роках почався наступ на свободу слова і було прийнято безліч законів, що обмежують права громадян, - передає Громадське.

Зокрема, в доповіді наголошується, що російська влада створила закон про екстремізм для покарання опозиціонерів, а також намагається взяти під контроль листування в інтернеті.

На думку Human Rights Watch, держава втручається в роботу ЗМІ в Росії «на рівні, небаченому з розпаду Радянського Союзу».

Найбільш популярні ЗМІ, за рідкісним винятком, перетворилися в пропагандистські ресурси, вважають правозахисники.

Організація закликає Росію негайно припинити обмеження свободи слова, скасувати «пакет Ярової», виправити закон про екстремізм, а також скасувати статті Кримінального кодексу РФ про гей-пропаганду, скасувати закони про «іноземних агентів» і «небажані організації» та інші.

Також правозахисники пропонують найбільшим інтернет-компаніям розкривати відомості про запити влади на цензурування інформації та перестати зберігати призначені для користувача дані в Росії.

Нагадаємо, при цьому раніше та-таки Human Rights Watch розкритикувала заборону російських соцмереж в Україні, оскільки, на їх думку, це є порушенням прав українців на отримання інформації.

змі росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні