Бориспіль не планує у 2018 році розконсервацію терміналу F під лоукости

У фінансовому плані на 2018 рік міжнародного аеропорту "Борсіполь" коштів не розконсервацію терміналу F під лоукости не передбачатимуть, однак можуть відкрити термінал В.

Про це повідомив гендиректор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін під час круглого столу, - передає Укрінформ.

"Ми вже розуміємо, що на період, поки буде здійснюватись розвиток терміналу D, нам обов‘язково потрібно допоміжна взаємодія з одним із заморожених терміналів. На сьогодні ситуація така, що в режимі stand-bу у нас знаходиться термінал В, який відкривається для чартерних і сезонних програм (зокрема, це були хасидські паломники). Його можна протягом лічених днів запустити в роботу. З терміналом F ситуація складніша, оскільки під час переселення з F до D звідти була вилучення частина обладнання", - розповів Рябікін.


Омелян підтвердив підозри, що "Бориспіль" прогнав Ryanair на користь МАУ

За його словами, на розконсервацію терміналу F знадобиться близько 70-80 млн грн, але станеться це не в 2018 році.

"У нас є програма, коли протягом 120 днів ми можемо його розконсервувати і відповідно проінвестувати за ці 120 днів близько 70-80 млн грн. У цій ситуації ми на 2018 рік поки розконсервацію не плануємо, тому що у нас є термінал В, готовий підключитися до роботи. І якщо буде приріст перевізників, які себе позиціонують у лоукост-сегменті, тоді вже наступного року ми будемо планувати внесення коштів на його расконсерівацію, але вже не у 2018 році", - підсумував він.

Нагадаємо, гендиректор міжнародного аеропорту "Бориспіль" виступив за те, щоб уряд вийшов з переговорів з Ryanair.

10 липня авіакомпанія

Ryanair заявила про скасування рейсів з України через невиконання аеропортом "Бориспіль" умов угоди, підписаної в Мінінфраструктури у березні.

маразм корупція київщина авіація бізнес

Знак гривні
Знак гривні