Читайте умови: у Британії тисячі людей погодилися мити туалети за WIFI

У Манчестері тисячі людей засудили себе до 1000 годин громадських робіт, тому що скористалися «безкоштовним» wi-fi, не дочитавши до кінця угоду користувача.

Як пише The Guardian, такі результати розіграшу місцевого інтернет провайдера Purple.

Експеримент тривав протягом двох тижнів: при спробі підключитися до публічної wi-fi мережі користувачам пропонувалося погодитися з умовами угоди, в якому серед іншого вказувалося, що підписавши це, користувач погоджується на 1000 годин громадських робіт, які в тому числі включають миття туалетів у громадських місцях, очищення поверхонь від жувальної гумки і прочищення каналізаціонніх труб вручну.

Компанія також запропонувала нагороду тому, хто все ж прочитав угоду і прибрав прапорець біля сумнівного пункту. Виявилося, що з 22 000 учасників експерименту таку прозорливість проявила тільки одна людина.

Подібний експеримент в 2014 році проводили в Лондоні. Тоді компанія F-Secure, що спеціалізується на кібербезпеці, запропонувала користувачам безкоштовний wi-fi в обмін на їх первістка, як у злій казці. Хоча випадок отримав широкий розголос, шестеро людей до сих користуються зазначеної точкою доступу.

гумор інтернет британія

Знак гривні
Знак гривні