Сьогодні день народження Сенцова.

У четвер, 13 липня, виповнюється 41 рік Олегу Сенцову – українському кінорежисеру, громадському активісту з Криму, політв’язню, який з 2015 року перебуває в ув’язненні, обвинувачений російською окупаційною владою у “тероризмі”.

З нагоди дня народження Олега Сенцова МЗС України запрошує всіх охочих приєднатися до акції на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера. Про це йдеться в заяві МЗС.

“Щоб підтримати його моральний дух, Міністерство закордонних справ України запрошує Вас приєднатися до кампанії #FreeSentsov, прийти до будівлі МЗС (Михайлівська пл., 1) і зробити власне фото із встановленою інсталяцією на честь Олега Сенцова. Опублікувавши фото в соціальних мережах, використовуючи хештег #FreeSentsov, ми всі разом ще раз нагадаємо, що пам’ятаємо і боремося за його звільнення”, – йдеться в повідомленні.

Інсталяція – це режисерське крісло з написом Freedom.

Зазвичай це крісло стоїть біля зали офіційних делегацій усередині МЗС, "і кожна іноземна делегація, яка приїжджає до міністерства, бачить її, і обов’язково дізнається про Олега Сенцова”, – зазначили у відомстві.

Новинарня

крим сенцов росія окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні