З Розенблата, Полякова й Довгого таки зняли недоторканість - з решти ні

Верховна рада проголосувала рішення про зняття недоторканості та дозвіл арешту депутата від «Блоку Петра Порошенка» Борислава Розенблата.

«За» відповідне рішення проголосували 296 депутатів, проти 0.

При цьому Рада не проголосувала щодо арешту депутата та утримання під вартою, - передає Громадське.


КОГО З ДЕПУТАТІВ У ЧОМУ ЗВИНУВАЧУЮТЬ

Прокуратура підозрює Розенблата в отриманні хабарів за внесення до парламенту законопроекту щодо зменшення ренти за видобуток бурштину з 25% до 5% та лобіювання інтересів компанії «Фуджейра», яка займається видобутком бурштину.

Раніше Регламентний комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Розенблата.

Раніше, Рада ухвалила продовжити засідання для розгляду всіх 5 подань на зняття недоторканності

Нагадаємо, що Голова Верховної Ради Андрій Парубій вніс на розгляд сесії парламенту всі подання про зняття депутатської недоторканності, які надійшли до Верховної Ради 10 липня.

Раніше Рада не підтримала перенесення розгляду зняття депутатської недоторканності на четвер, 13 липня.

Нагадаємо, минулого тижня комітет з питань регламенту розглянув подання на зняття депутатської недоторканності з 5 депутатів.

Відповідне рішення щодо Полякова підтримали також 250 парламентаріїв.

Водночас депутати не дали згоди на їх затримання чи арешт – в обох випадках відповідні пропозиції підтримали менше 200 народних обранців при необхідних мінімум 226.

Під час голосування за подання ГПУ на нардепів під будівлею Верховної Ради відбувалася акція з вимогою зняти з них недоторканність.

Активісти під прапорами різних сил (“Самопоміч”, “Свобода”, “Рух нових сил”) били по металевих діжках, а представника “Азову” ще й почали палити фаєри.

За подання генерального прокурора щодо надання згоди на притягнення Лесика Довгого до кримінальної відповідальності на вечірньому засіданні 11 липня проголосував 251 із 309 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Не голосували в повному складі фракція “Опозиційний блок”, групи “Воля народу” і “Відродження”.

Мінус

Рада не змогла відібрати недоторканність у “радикала” Лозового. За подання Генпрокуратури на вечірньому засіданні 11 липня проголосували 177 народних депутатів замість щонайменше 226.

Рада також не дала дозволу на зняття недоторканності з нардепа Дейдея. На вечірньому засіданні 11 липня “за” проголосували 192 нардепи (для позитивного рішення потрібно 226 і більше).

розенблат корупція довгий житомирщина дейдей лозовий бурштин поляков

Знак гривні
Знак гривні