Депутат Розенблат каже, що на оперативних бурштинових відео - актори

Цікаво тільки, чи сам себе він вважає актором.

Депутат від «Блоку Петра Порошенка» Борислав Розенблат заявив, що на оперативному відео у «бурштиновій справі», яке було представлене на Регламентному комітеті, зображені актори, а саме відео змонтоване, - передає Громадське

Про це він заявив під час засідання комітету, де розглядається питання про зняття з нього депутатської недоторканності, передає кореспондент Громадського.

«Дуже чудовий фільм, художній фільм. Він знятий дуже професійно. Я не знаю, хто ті актори, які в цьому фільмі виступають, я не знаю, хто озвучує і монтаж робить. Я хочу запевнити, що перед вами яскравий приклад боротьби «бурштинової мафії» з моєю депутатською діяльністю», — заявив Розенблат.

Водночас, депутат підтвердив, що майже рік вів переговори з агенткою НАБУ під прикриттям щодо видобутку бурштину, але запевняє, що грошей від неї не отримував.

«Я цією жінкою спілкувався протягом року. В мене з нею були дуже дружні стосунки. Що вона мене просила — це дійсно матеріали слідства, воно дійсно було так. Але я повторю, що я готовий в суді відстоювати свою правоту. Я офіційно заявляю, що ніяких грошей я не брав!», — заявив Розенблат.

Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав Розенблата «припинити кіно» і зазначив, що дані епізоди є підставою не лише для зняття депутатської недоторканності, але й для затримання і арешту народного депутата за статтями: зловживання впливом та отримання хабаря.

«Ми обґрунтовуємо необхідність затримання та арешту тим, що як це чітко видно, депутат Розенблат має вплив не лише на депутатський корпус, але й на інші гілки влади, зокрема і судову», — заявив Луценко.

Після цього Розенблат сказав, що відеонарізка вирвана із контексту і є провокацією.

Депутат запевнив, що ніколи не займався видобутком буршитину і писав закони тільки для того, щоб «люди отримували робочі місця». Він також зазначив, що депутат Поляков, який також фігурує у бурштиновій справі, став «випадковою жертвою».

Нагадаємо, прокуратура підозрює Розенблата в отриманні хабарів за внесення до парламенту законопроекту щодо зменшення ренти за видобуток бурштину з 25% до 5% та лобіювання інтересів компанії «Фуджейра», яка займається видобутком бурштину.

За версією прокуратури, Розенблат вів переговори з представницею компанії Катериною, яка була агентом НАБУ під прикриттям.

В результаті від компанії «Фуджейра» Розенблат отримав понад 300 тисяч доларів.

Розенблат проходить по цій справі разом із депутатом від «Народного фронту» Максимом Поляковим.

розенблат корупція житомирщина бурштин поляков

Знак гривні
Знак гривні