Куди вже долітає ядерна зброя КНДР? В тому числі до України (КАРТИ)

До Японії добиває точно, Росія й Китай не є цілями, бо радше підтримують КНДР (Китай офіційно є союзником). Сама КНДР каже, нібито вже доб'є до Аляски і завжди супроводжує запуски пропагандою щодо протистояння саме "американському імперіалізму".

Нагадаємо, запуск 4 липня Кім Чен Ин назвав "подарунком США на їхній День незалежності".

У Пентагоні заявили, що таку ракету «ніколи не бачили». Ракета «Хвасон-14», як стверджує КНДР, має дальність польоту 6500 км.

Про це йдеться в матеріалі Громадського.

Північна Корея заявила, що ракета полетіла по крутій траєкторії, яка пролягла на 2800 кілометрів над Землею, перш ніж впасти в морі.

Аналітики сказали, що якби ракета була запущена за стандартною, більш плоскою траєкторією, вона могла б досягти Аляски.

«Хвансон-14» є продовженням лінії балістичних ракет, попередником якої була «Хвансон-12», ракета збудована на базі радянської «Р-17».

Куди долітають інші ракети

Ракети у КНДР мають умовні позначення. Найчастіше використовується як раз ярлик «Хвансон», за яким слідує номер, який свідчить про тип конкретної ракети.

В позначеннях США використовується префікс «KN». Інші ракети отримали назву завдяки містам, в яких було здійснено запуск. Наприклад, No Dong, Musudan и Taepodong.

З них тільки KN-08 має дальність польоту 8000 км та Taepodong-2, вона ж «Инха-3», яка має дальність 10 000 +. «Инха-3» була випробувана у 2006 році, але тоді випробування було провалено.

Якщо взяти до уваги заявлену дальність ракети та те, що її можливий запуск буде не в бік США, то «Хвансон-14» дістає до будь-якої точки у Росії, а також до кордону з Україною на сході.

США готові застосувати силу проти Північної Кореї, якщо буде потрібно, аби зупинити ядерну ракетну програму КНДР.

Про це заявила заявила постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі на закритому засіданні Радбезу ООН у середу, 5 липня.

Водночас, Хейлі додала, що Штати віддають перевагу «дипломатични діям проти Пхеньяна».

Також вона зазначила, що дії КНДР «швидко закривають можливість дипломатичного рішення» і що США готові захищати себе і своїх союзників.

«Одна з наших можливостей полягає в наших значних збройних силах. Ми будемо використовувати їх, якщо доведеться, але ми вважаємо за краще не йти в цьому напрямку», — сказала Хейлі.

Вона закликала Китай, єдиного офіційного союзника Північної Кореї, з«робити більше, щоб приборкати Пхеньян».

Нагадаємо, 4 липня влада Північної Кореї оголосила про випробування першої міжконтинентальної балістичної ракети, яка може нанести удар «у будь-якій точці світу».

Сполучені Штати скликали закрите засідання Радбезу ООН у зв'язку з останнім запуском ракети КНДР.

сша японія зброя кндр

Знак гривні
Знак гривні