Як контррозвідники ліквідували російських диверсантів (ФОТО)

Метою операції українських військових з 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які ліквідували диверсійну групу терористів, був не тільки російський військовослужбовець з 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктор Агєєв, але й кадровий російський офіцер, ватажок підрозділу російських бойовиків Олександр Щерба, який чинив озброєний опір.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці в Facebook.

"Віктор Агєєв і його друзі, які приїхали на Луганщину "пополювати на укропів". Окрема розвідрота так званої "4 окремої мотострілкової бригади". Тепер цього "славного підрозділу" фактично не існує.

Після того, як розвідгрупу разом з Агєєвим взяли їх українські, так сказати, колеги, охочих командувати сепарською розвідротою просто не виявилося. Мені відомо, що на посаду командира роти бойовиків зараз призначили простого солдата.

Про "високий моральний рівень" цих людей говорить той факт, що Вітя Агєєв у перші десять хвилин бесіди здав з потрохами всіх своїх командирів і позиції "братів по зброї". Все, що знав", - зазначає журналіст.

"На знімку російський "іхтамнєт" Агєєв прилаштувався справа. В руках снайперська гвинтівка СВД. Одна з тих, які захопили українські розвідники.

Втім, цікавий не стільки Агєєв, скільки його командир. Другий росіянин. Відомий, як Олександр Щерба. Він же "Інструктор Алекс". Загиблий у результаті нетривалого бою.

Тільки що поспілкувався з командиром підрозділу, який провів гучну операцію біля Сіверського Дінця. Спочатку взяли чотирьох. Потім підійшли ще двоє. Командир Олександр Щерба і вісімнадцятирічний боєць Олександр Суконін.

"Ви шо, о##їли нас у полон брати? "- крикнув Щерба, намагаючись розфокусувати увагу українських розвідників. - "Я ж вам горілки приніс". І тут же відкрив по них вогонь", - ділиться подробицями операції українських розвідників журналіст.

"Ось що розповідає про "інструктора Алекса" командир українців: "Коли група була взята в кільце, їм запропонували здатися. Але Олександр Щерба чинив озброєний опір. При цьому він професійно прикрився Олександром Суконіним, вісімнадцятирічним пацанятком з міста Ровеньки. Видно, у нього були якісь варіанти відійти або вийти з бою переможцем. Про їх підготовку говорить те, що вони обидва були поранені, але навіть пораненими, вони вели бій до ти, поки не були знищені". Тепер про "інструктора Алекса" ми знаємо досить багато, і, думаю, скоро поділимося цією інформацією. Можна сказати, що саме Щерба, а не рожевощокий Агєєв, був метою наших розвідників. Шкода, що не вижив", - підсумовує журналіст.

Нагадаємо: 24 червня 2017 у районі села Жолобок Луганської області українські військові з 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ліквідували диверсійну групу терористів і взяли в полон кадрового російського військовослужбовця з 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктора Агєєва.

Командир 93-ї бригади Владислав Клочков заявив, що під час зіткнення з диверсійною групою супротивника було вбито командира цієї групи, кадрового російського офіцера Олександра Щербака, у полон взято чотирьох бойовиків, серед яких і громадянин Російської Федерації, житель Алтайського краю, військовослужбовець 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктор Агєєв.

донеччина кримінал тероризм росія війна

Знак гривні
Знак гривні