Вже 34 людини в Києві захворіли на сальмонельоз, поївши суші в Євразії

У Києві кількість людей, які захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання суші у закладах громадського харчування, збільшилась до 34.

Після проведення аналізів з'ясувалося, що найімовірнішим збудником інфекції є сальмонели, - пише Громадське з посиланням на Держспоживслужбу.

«Станом на 01.07.2017 року кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що у Києві отруїлися понад 20 людей після харчування у суші-ресторані «Євразія», що на вулиці Дмитрівській.

Після цього ресторан тимчасово припинив роботу, а в інших закладах мережі почалися перевірки.

«Основною метою було дослідити санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами, утримується в непошкодженому стані, легко чиститься, дезінфікується, зроблена з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу», — повідомляє Держспоживслужба.

Після виявлення санітарних порушень закладам надалися рекомендації з їхнього усунення.

«За рекомендаціями спеціалістів Головного управління 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків», — резюмували у службі.

скандал київ медицина бізнес

Знак гривні
Знак гривні