Новий теракт: знову підірвали українських військовослужбовців

Підрив авто з контррозвідниками СБУ на Донеччині кваліфікували як теракт.

Про це 28 червня повідомляє прес-служба Генпрокуратури, - передає Новинарня.

“27 червня 2017 року близько 19.00 год. по вул. Садовій у с. Іллінівка Костянтинівського району Донецької області невстановленою особою приведено у дію вибуховий пристрій, в результаті детонації якого знищено автомобіль марки “Опель Вектра”, в якому перебували військовослужбовці СБ України, а також місцевий житель”, – повідомили в ГПУ.

В результаті вибуху один військовослужбовець СБУ загинув на місці, іншим двом, а також місцевому жителю заподіяні тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Потерпілих госпіталізовано до медичного закладу. Після надання їм невідкладної медичної допомоги, стабілізації стану здоров’я, за їх безпосередньої участі буде проведений комплекс необхідних слідчих та процесуальних дій.

Наведені обставини кваліфіковано як терористичний акт, що призвів до загибелі людини та заподіяння інших тяжких наслідків за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура сил АТО.

З метою повного з’ясування обставин злочину призначено комплекс криміналістичних та судово-медичних експертиз, проведено огляд місця, допитані свідки події, а також встановлюється вичерпний перелік її очевидців, зазначили в прес-службі.

полковник СБУ Юрій Возний

Нагадаємо, вранці того ж дня, 27 червня, в Солом’янському районі Києва терористи підірвали в авто полковника розвідки ГУР Міноборони Максима Шаповала.

Версія слідства – відповідь російської сторони чи сепаратистів ОРДЛО за вбивства бойовиків Мотороли, Гіві та ін.

донеччина сбу тероризм

Знак гривні
Знак гривні