Найбільше українців непокоять війна та бідність, статус російської мови - практично нікого (ІНФОГРАФІКА)

Як показують результати нещодавнього дослідження Київського міжнародного інституту соціології, абсолютна більшість опитаних занепокоєна війною на Сході України, рівнем життя й економічною ситуацією в країні.

З усіх проблем, зазначених в опитнику, найменше українців турбує статус російської мови в Україні. Можна зробити висновок, що питання мови практично завжди накручується, а простих людей не цікавить.

Суттєвих розбіжностей у побоюваннях респондентів різних освітніх груп в більшості випадків не виявлено. За віком значимих відмінностей практично не спостерігається. Суттєвих розбіжностей у побоюваннях чоловіків та жінок в більшості випадків також не виявлено.

Є деяка розбіжність за регіонами.

Війна на Сході України відносно більше турбує жителів Західного (75%) та Східного регіонів (82%), ніж жителів Центрального (68%)та Південного регіонів (65%).

Рівень життя практично однаково турбує жителів Центрального та Південного регіонів (65% і 69% відповідно), дещо менше – жителів Західного регіону (57%), а найменше рівень життя турбує мешканців Східного регіону.

Детально у вигляді таблиць без візуалізації - на сайті КМІС.

Методом особистого інтерв'ю 22-29 травня 2017 року було опитано 2040 респондентів, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною.

***

Якщо у вас є цікаві дані або статистика чи посилання на них - надсилайте нам, і ми перетворимо їх на інфографіку! Це можна зробити через нашу вайбер-групу - просто додайтеся до Texty.org.ua ІНФОГРАФІКА, надіславши запит за номером +38 095 524 52 81

суспільство мова економіка інфографіка війна

Знак гривні
Знак гривні