Українці їздять у відпустки знову як до війни, але більшість усе одно залишаться вдома (ІНФОГРАФІКА)

За відсотком тих, хто плануює відпочивати, ми досягли рівня «довоєнного» 2013 року. Про це свідчить соцопитування КМІС. Водночас, як підкреслює голова КМІС Володимир Паніотто, кількість тих, хто відпочиватиме за кордоном, внаслідок безвізу практично не змінилася - це лише менш ніж 3% переважно відносно заможних українців.

Можливо, це пов‘язано з тим, що дослідження проводилося в травні, коли безвіз ще не набув чинності в Україні та ставлення до його введення було дещо скептичним.

59% українців не планують відпочивати поза домом. Ця кількість зменшилася порівняно з 2016 роком (було 63%). Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 22% (у 2016 р. було 25%).

Чим старший вік, тим більша кількість тих, хто планує залишитись вдома на відпочинок (18-29 років – 27%, 60-69 років – 46%), така сама тенденція з можливостями кудись поїхати – чим старший вік тим більша кількість тих, хто не має змогу кудись поїхати (18-29 років – 17%, 60-69 років – 27%).

Найбільші розбіжності по типу відпочинку - у людей за різним місцем проживання – серед жителів сіл 78% не планують нікуди їхати, серед жителів міст так відповіли 50% опитаних.

Кількість тих, хто не поїде відпочивати, передбачувано - обернено пропорційна рівню фінансової забезпеченості: чим нижче дохід, тим більше тих, хто не поїде відпочивати та навпаки.

Є очевидна кореляція між багатством та освітою.

Найбільше тих, хто не планує кудись їхати на відпочинок, серед людей з початковою освітою.

Найбільша кількість тих, хто планує кудись їхати в межах країни, концентрована серед людей з середньою спеціальною та вищою освітою

Найбільша кількість тих, хто планує їхати за кордон - серед людей з вищою освітою.

На першому місці за популярністю українські "курорти": Карпати "та інші місця України" (передусім, мабуть, люди мають на увазі море - до 2014 року в опитнику було "Крим, Карпати та інші місця України, зараз Крим винесено окремо у зв'язку з анексією).

Детально в таблицях - на сайті КМІС

Якщо у вас є цікаві дані або статистика чи посилання на них - надсилайте нам, і ми перетворимо їх на інфографіку! Це можна зробити через нашу вайбер-групу - просто додайтеся до Texty.org.ua ІНФОГРАФІКА, надіславши запит за номером +38 095 524 52 81

інфографіка суспільство

Знак гривні
Знак гривні