Державний Буковель продадуть з аукціону

Близько 2000 активів націоналізованого «ПриватБанку», у тому числі гірськолижний курорт «Буковель», продадуть на державному аукціоні. Про це повідомив директор державної Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) Віктор Вишньов в інтерв’ю виданню «Новое время».

Він зазначив, що держпідприємство СЕТАМ виграло тендер на продаж активів банку, наразі очікується підписання договору про реалізацію майна, - пише Захід.нет

«Це перший банк з такими обсягами активів. Там буде близько 2 тис. об’єктів до реалізації», — сказав Вишньов.

Він зазначив, що поки загальна вартість цього майна невідома — оцінка ще не проводилася.

«Це буде доволі тривала співпраця, бо такий обсяг активів, по-перше, не можна миттєво викинути на ринок, бо це його просто обвалить. По-друге, там доволі різні об'єкти, і вони будуть потребувати різного часу на підготовку їх до продажу», — сказав він.

Вишньов зазначив, що з пакета об'єктів найбільшими є гірськолижний курорт «Буковель», тренувальна база та стадіон футбольного клубу «Дніпро». Та кілька великих бізнес-центрів, зокрема, у Дніпрі.

«Тобто в цілому, це дуже цікаві активи – від квартир, офісів, відділень банку і, на завершення, великі інфраструктурні об'єкти», – сказав він.

Цікаво, що ще улітку 2016 року розглядалися плани з розширення «Буковелю». Так голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль заявляв, що веде переговори із власниками «Буковелю» про розщирення його на Закарпатті, – створення курорту «Свидовець» у Рахівському районі, який міг би приймати до 28 тис. туристів одночасно.

Проте 21 грудня 2016 року «ПриватБанк» офіційно перейшов у державну власність. Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу в капіталі «ПриватБанку» в 148 млрд грн. Мінфін докапіталізував банк на 116,8 млрд грн, з яких 9,8 млрд грн надійшли до банку у 2017 році.

держава банки

Знак гривні
Знак гривні