Студент, якого в комі випустила КНДР, помер

Американський студент Отто Вормбієр помер в США після визволення з в'язниці у Північній Кореї, де він був засуджений до 15 років колонії.

Вормбіер у суді в КНДР, березень 2016

Про це повідомляє AFP з посиланням на родичів померлого, - пише Громадське.

Туриста Вормбієра затримали 2 січня 2016 року за спробу взяти з собою як сувенір транспарант з пропагандистським гаслом зі свого готелю в Пхеньяні. За даними КНДР, він проник на поверх для персоналу і "вкрав" плакат зі стіни. За даними людей, які були в тій самій туристичній групі - зробив він це, побившись об заклад.

Верховний суд Північної Кореї засудив студента з США до 15 років у виправно-трудовій колонії. Після суду він виступив на прес-конференції в Пхеньяні і "визнав свою провину".

У червні 2017 стало відомо, що Вормбієр після визволення з-під варти у Північній Кореї повернувся до США у комі.

Обстежувати Вормбієра мали лікарі медичного центру університету Цинцинатті, штат Огайо.

У Північній Кореї тоді заявили, що Вормбієр заразився ботулізмом і впав у кому після прийому снодійного ще у минулому році.

У комі він був іще з березня 2016 року.

Ще недавно лікарі казали, що Вормбіер у "стабільному стані".

Американські лікарі заявляли, що Вормбіер перебував у стані, який називається "вегетативним" - найімовірнішою причиною чого був аж ніяк не ботулізм, а навмисне позбавлення кисню (тобто душіння). При цьому ознак фізичного душіння не виявлено (можливо, перекривали повітря пакетом абощо).

кндр

Знак гривні
Знак гривні