Кількість хворих на кір в Україні зросла у 73 рази

Згідно з оперативними даними МОЗ України, є значне збільшення кількості випадків кору в Івано-Франківській та Одеській областях. Загалом захворювання на кір у 2017 році зареєстровані у 15 регіонах України.

Станом на 13 червня 2017 року в Україні зареєстровано 735 випадків кору, з них 536 випадків – у дітей та підлітків, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

За аналогічний період минулого року зареєстрували лише 10 випадків кору у Львівській, Чернівецькій, Київській, Черкаській областях та Києві.

Захворювання на кір у 2017 році зареєстровані у 15 регіонах. Найбільше випадків кору в Івано-Франківській області (392) та Одеській (267).

У Тернопільській області зареєстрували 19 випадків, Дніпропетровській – 11, Вінницькій – 9, Чернівецькій – 8, Львівській – 7, Закарпатській області та Києві – по 4, Хмельницькій – 3, Кіровоградській – 2. Поодинокі випадки зареєстровані у Донецькій, Житомирській та Черкаській областях.

Збільшення випадків захворювання на кір пов’язано з низьким охопленням щепленнями дітей та дорослих, наголошує Міністерство.

Заразитися на кір може будь-яка людина, що не має імунітету. Симптомами кору є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювання і пронос. Часто ускладнюється пневмонією та може викликати ураження головного мозку.

Специфічного лікування кору не існує, проте хворобі можна запобігти – вакцинацією. Наразі в Україні використовується комбінована вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи виробництва GSK, яку закуповує ЮНІСЕФ за бюджетні кошти.

МОЗ підкреслює: "Вакцинація – найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Загартовування та повноцінне харчування важливі для здоров’я дитини, але вони не захищають від інфекційних хвороб. Альтернатив вакцинації немає".

Інформація про наявність вакцини

Календар профілактичних щеплень

україна медицина

Знак гривні
Знак гривні