ГПУ обшукує Укрзалізницю через розкрадання коштів

Представники Генеральної прокуратури України прийшли з обшуками до будівлі «Укрзалізниці» начебто за фактом розкрадання коштів.

Про це повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олександр Цилюрик, передає Громадське

«Йде обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, яке стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, так як він відсутній, повідомлення про підозру передано одному з членів правління», — сказав представник ГПУ.

Він уточнив, що в кримінальному провадженні вивчаються розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках зазначеної оголошеної підозри фігурує сума в 12 млн грн.

Також Цилюрик додав, що підозра висунута одному із заступників департаменту локомотивного господарства, проте імені не назвав.

Підозрюваний у 2015-2016 роках сприяв закупці продукції неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу.

Сам підозрюваний відсутній і за словами представника ГПУ виїхав у термінове відрядження. Членам правління ПАТ вручили повістку про необхідність явки підозрюваного в Генпрокуратуру, де будуть вестися подальші слідчі дії.

Цилюрик зазначив що «Укрзалізниця» і глава правління Войцех Балчун сприяють слідству.

Згідно з даними сайту «Укрзалізниці» заступниками начальника зазначеного департаменту є Ігор Режіло і Віктор Лесик.

залізниця прокуратура транспот корупція

Знак гривні
Знак гривні