Слідом за Києвом, у Запоріжжі 5 людей у реанімації через ботулізм. Знову через рибу

За добу в Запоріжжі 3 людини захворіли на ботулізм, після вживання в'яленої риби кустарного виробництва, та ще двоє — за останні кілька днів.


Раніше у Києві заборонили продаж в’яленої риби через ботулізм з летальними наслідками

Всі п'ятеро хворих потрапили в реанімацію, - передає Громадське.

За її словами, з трьох мешканок Запоріжжя віком — 53, 40 і 30 років, госпіталізованих за останню добу після вживання в'яленої риби з діагнозом ботулізм, двоє — на штучній вентиляції легенів, третя має порушення ковтального рефлексу і порушення мови.

«Вони всі говорять, що їх хтось пригощав рибою кустарного виробництва. На сьогодні у нас в області захворіло 10 осіб на ботулізм, з початку року, в основному, у весняні місяці. І буквально останні кілька днів — п'ятеро людей потрапили в реанімацію», — зазначила Іванова.

Медики Запорізької обласної інфекційної лікарні зазначили, що у всіх запорожців, які захворіли на ботулізм, є шанси одужати, хоча ботулізм протікає важко і може завершитися «летальним результатом».

Нагадаємо, в Україні немає сироватки від ботулізму, Мінохорони здоров'я планує закупити її через міжнародні організації.

Раніше в Україні була зареєстрована сироватка від ботулізму виробництва компанії «Мікроген» (РФ), виробництво якої було в російській Уфі.

Неросійська незареєстрована, й тому купити її не можуть.

запоріжжя медицина

Знак гривні
Знак гривні