Коцабу повторно судитимуть. Сьогодні під судом через нього штовхалися (ВІДЕО)

Вищий спеціалізований суд України в середу, 7 червня, оголосив ухвалу у справі скандального івано-франківського блогера й журналіста Руслана Коцаби. Як повідомляє “Новинарня“, ВСС скасував виправдувальний вирок Коцабі, ухвалений раніше апеляційним судом Івано-Франківщини, та призначив нове провадження в суді апеляційної інстанції.

Таким чином було задоволено касацію прокуратури.

Касаційну скаргу прокурорів, які брали участь у розгляді справи судами першої та апеляційної інстанції, задовольнити частково. Ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 14 липня 2016 року щодо Коцаби Руслана Петровича скасувати і призначити новий розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції. Визначення набуло чинності з моменту проголошення і оскарженню не підлягає”, – сказано в рішенні Вищого спецсуду.

Після цього в коментарі ЗМІ Коцаба повторив свою позицію щодо того, що в Україні “четвертий рік іде громадянська війна”, а СБУ і розвідка “не можуть надати докази присутності російських військ на Донбасі”.

Коцаба в суді сьогодні

Під час засідання суду сталися сутички між прибічниками Коцаби та правими громадськими активістами – учасниками руху “С14” й ветеранами АТО. Їхнє протистояння під будівлею ВСС на вулиці Пилипа Орлика розділяв кордон міліції.

Праві на чолі з Євгеном Карасем скандували “Сепарів на нари!” і вигукували обвинувачення на адресу соціалістів та інших симпатиків Коцаби. Карась заявив, що в той час, коли “горів” Донецький аеропорт та українські воїни гинули в Дебальцевому, Коцаба їздив в ОРДЛО і заявляв, що російських військ там немає.

Денис Жарких та інші “прихильники миру”, як назвали їх праві, вигукували у відповідь образи та стверджували, ніби “пси режиму” хочуть кровопролиття без кінця і підтримують олігархів, які “заробляють на війні”.

Нагадаємо, Руслана Коцабу затримали 8 лютого 2015 року за підозрою в державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України. Перед цим він активно виступав проти проведення мобілізації. Журналіста взяли під арешт.

12 травня 2016 року Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до 3,5 року позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні Збройним силам України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.

14 липня 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

суд коцаба

Знак гривні
Знак гривні