Підозрюваного в організації вбивства Сергієнка знову затримано

Мельника, підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка, якого суд у Черкасах випустив з-під варти, затримали за новою підозрою.

Про це повідомляє фб сторінка адвокатів Небесної сотні.


Суд відпустив підозрюваного в організації вбивства Сергієнка. Активісти блокують

Нагадаємо, судді Соломко, Ятченко і Поєдінок вирішили відпустити під нічний домашній арешт підозрюваного. У відповідь ветерани АТО, волонтери та активісти заблокували спершу саму клітку з підозрюваним, а потім і суд, не даючи його відпустити. Зрештою в якийсь момент у суді та під ним зібралось близько 200 осіб, обурених рішенням суду.

Також були присутні, але в значно меншій кількості, і "спортсмени" з протилежного боку. Ще перед судом вони розповіли нардепу Олегу Петренко, що за грошову винагороду прийшли забезпечити безперешкодний вихід підозрюваного з суду. Це може вказувати на те, що про рішення трійки суддів було відомо заздалегідь. Частина спортсменів після пояснень Петренка з суду пішла.

Багатогодинне протистояння завершилось з оголошенням нової підозри (в створенні організованого злочинного угрупування). Підозру зачитали та вручили в присутності ветеранів та активістів, які блокували суд. На підозрюваного надягнули кайданки та вивели через окремий вихід для конвоювання. Протягом наступних 72 годин суд обере йому запобіжний захід по новій підозрі.

Судді покидали судову залу під крики "ганьба". "Їх обливали водою, закидували папірцями, стаканчиками. Сильно не жестили з поваги до поліцейських, які мусили їх захистити і вивести - бо поліцейські в цій ситуації стали на бік громади, не влаштовували спроб силових розблокувань суду і поводились достойно", - розповідає телефоном Олег Собченко (речник Спілки Воїнів АТО Корсуньщини) з місця подій.

Він також каже, що усім присутнім включно з силовиками було очевидно, що причиною рішення став ймовірний хабар. "Який, доречі, замовнику вже ніхто не поверне - бо рішення прийнято".

Собченко припускає, що поліція була на боці громади у тому числі через відверте нівелювання роботи кримінальної поліції - адже саме вони змогли знайти і затримати ймовірного організатора вбивства Сергієнка. Відпускаючи його, суд міг перекреслити всі їх зусилля.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

Під вартою зараз підозрюванні у виконанні. Нещодавно був затриманий підозрюваний в організації.

маразм кримінал черкащина майдан справимайдану суд сергієнко

Знак гривні
Знак гривні