Підприємців закликають свідчити проти затриманих податківців про побори та мзду

Військовий прокурор Матіос звернувся до всіх підприємців України з проханням допомогти зібрати докази злочинної діяльності колишніх чиновників Державної податкової інспекції.

"Дорогі співвітчизники і платники податків, ви тільки одні знаєте, наскільки вам було "легко" це знущання і примус від сплати податків за мзду витримувати.

Ви його витримали, ви витримали державу з часу початку АТО, ви утримуєте волонтерський рух, але допоможіть і нам. Зверніться, повірте, ми знайдемо всі можливості захистити вас як учасників процесу. Зверніться і дайте свідчення про цих нуворишів, про цих невідомих для широкого загалу податківців, керівників обласних, районних, заступників податкових адміністрацій, які вас примушували, і так само, посміхаючись брали з вас гроші, знаючи наскільки важко вам платити зарплату, платити податки і потім усе життя труситися, що прийдуть по другому, по третьому колу і будуть обдирати. Так було, так уже не є", - резюмував Матіос.

Як повідомляли раніше, департамент захисту економіки Національної поліції і військова прокуратура провели по всій Україні спецоперацію із затримання верхівки колишнього Міністерства доходів і зборів.

У ході обшуків у 15 обласних управліннях колишнього Міндоходів, були затримані 26 осіб.

Печерський райсуд Києва з 24 травня розглядає клопотання правоохоронців про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

З усіх розглянутих на цей момент справ "податківців Клименка" суд виносить рішення або про звільнення під особисте зобов'язання, або про можливість внесення застави.

бізнес корупція кримінал

Знак гривні
Знак гривні