Бориспіль не хоче прийняти Ryanair, зате відзначає національні свята (ДЕТАЛІ)

Перший заступник гендиректора міжнародного аеропорту «Бориспіль» Євген Дихне назвав умови лоукостера Ryanair, які він зазвичай намагається домогтися для себе при перевезеннях.

Про це він написав у колонці видання «Новое время», - передає Громадське.

Деякі з побажань авіакомпанії «виходять за межі можливостей» аеропорту.

Що саме "ми не можемо"

«Головним технологічним викликом для нас є можливість забезпечення обслуговування бортів типу B737-800 за 25 хвилин. На сьогодні ми досягли показника оборотності для такого типу повітряного судна за 40 хвилин і працюємо над тим, щоб у майбутньому скоротити його для усіх авіакомпаній. Надалі ми покращуватимемо оборотний час шляхом створення додаткових місць стоянки біля термінала на пероні D та введення в експлуатацію центральної заправної станції у 2018 році», — написав він.

Також Ryanair очікує від аеропорту закріплення стоянок для повітряних суден, що «Бориспіль» не практикує.

Також перший заступник гендиректора Борисполя уточнив, що аеропорт не зможе дати знижку на всі послуги.

«Отримати знижку на значну частину послуг, які надаються безпосередньо аеропортом, буде можливо в разі прийняття змін до наказу МІУ №337, які знизять авіаційні збори і дозволять вийти на очікувані 7,5 доларів. Однак через об'єктивні причини залишається цілий ряд сервісів, що не можуть надаватися аеропортом ні зі знижкою, ні безкоштовно», — підкреслив Дихне.

Ryanair також вимагає, щоб вся документація аеропорту була перекладена на ірландську і англійську мови, проте «рекламна діяльність і PR не є профільними функціями аеропорту», а також «Бориспіль» не здійснює продаж квитків, зазначив Дихне.

Крім того, Ryanair звик користуватися виділеною інфраструктурою в невеликих аеропортах, щоб брендувати її, а також будувати нові об'єкти (готелі, автостоянки та ін.).

Однак передача будь-яких площ і земельних ділянок можлива лише через конкурсну процедуру, яку проводить Фонд держмайна, додав Дихне.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Ryanair досягнув домовленостей з аеропортом «Бориспіль».

"Але ми завжди відкриті до спільних культурних та соціальних заходів, з великим задоволенням спільно з нашими партнерами-авіакомпаніями відкриваємо нові напрямки, урочисто зустрічаємо нові літаки та авіакомпанії, відзначаємо національні свята", - завершує замдиректора "Борисполя".

авіація маразм україна Європа

Знак гривні
Знак гривні