Україна піднялася до рівня Естонії й обігнала Польщу в рейтингу Open Data

Україна за минулий рік піднялася на 18 позицій у світовому рейтингу відкритих даних, - пише Новий час.

У міжнародному рейтингу Open Data Barometer, за результатами дослідження 2016 року, Україна посіла 44 місце. Про це свідчать дані на порталі рейтингу.

Open Data Barometer (ODB) – міжнародний щорічний рейтинг, який визначає стан розвитку відкритих даних 115 країн. Показники зведені до трьох індексів: готовність, реалізація та оцінка впливу системи відкритих даних. Кожен з показників оцінюється за 100-бальною шкалою.

За показником підготовленості відкритих даних Україна набрала 55 балів, індекс впровадження склав 35 балів, а індекс впливу – 19.

«Україна піднялася за рік на 18 місць в рейтингу відкритих даних Open Data Barometer і піднялася на 44 місце разом з Естонією. Це супер круто і обіцяє – у наступному році буде ще крутіше і вище Естонія», – прокоментувала на своїй сторінці у facebook радник міністра інфраструктури і транспорту, заступник мера Дніпра і радник мера Львова Яника Мерило.

Обігнали у рейтингу Україну Грузія, Болгарія, Туреччина та Ямайка. Наступають Україні на п’яти Саудівська Аравія та Польща, які розділили 46/47 місця.

Переможцем рейтингу, як і у попередньому році, виявилася Велика Британія, яка набрала 100 балів. На друге місце піднялася Канада, третє посіла Франція. Росія у рейтингу зайняла 25 сходинку, Молдова – 31, Латвія – 53, Білорусія – 93-у.

У 2016 році (за результатами дослідження 2015 року) Україна посіла 62 місце. За показником підготовленості відкритих даних Україна набрала 28 балів (середній показник по Європі та Центральній Азії – 65,9), індекс впровадження складав 17 балів (50,14 середній по регіону), а індекс впливу – 5 (35,4).

дані рейтинг

Знак гривні
Знак гривні