Серед іноземних студентів в Україні разюче домінують медики (ІНФОГРАФІКА)

Офіційна статистика щодо іноземних студнетів в Україні показує, наскільки разюче в Україні домінують іноземці, що навчаються на різних лікарських спеціальностях.

За свіжими даними Українського державного центру міжнародної освіти МОН, найбільша кількість іноземних студентів в Україні була у 2013 році, але і з початку війни вона впала зовсім небагато - з 69969 осіб до нинішніх 64066.

Найбільша кількість - із таких країн:

Разом ці десять країн - це 68.5% усіх іноземних студентів в Україні.

Цікаво, що в Харкові вчиться більше іноземців, ніж у Києві: два найпопулярніших серед іноземних студентів ВНЗ - це Харківський медуніверситет (найбільше іноземців в Україні) і харківський-таки університет Каразіна.

В топ-10, між іншим, не входить навіть університет Шевченка, натомість тут приватні МАУП та "Європейський університет" (в обидвох навчаються переважно заочники, на відміну від державних ВНЗ).

А всі інші в топі - медичні університети різних міст у такій послідовності: Запорізький, Вінницький, Одеський, Богомольця (Київ), фармацевтичний, Дніпропетровський.

Уже з цього можна було передбачити й найпопулярніші серед іноземних студентів напрямки освіти. У даних Міносвіти вони розділені на "лікульну справу", "медицину", "стоматологію" та фармацію", ми ж вирішили для наочності об'єднати, оскільки для пацієнтів не-лікарів усе це підвиди одного напрямку - лікувати людей. (Якщо хтось сперечатиметься, ось розподіл: 18388 лікувальна справа, 2890 стоматологія, 2199 медицина, 1610 фармація).

(Гіпотеза: значна частина "менеджерів", "фінансистів", "правників" і так далі - якраз серед отих заочників, частина з яких де-факто просто купує таким чином статус студента й дипломи у приватних ВНЗ, тож насправді лікарі, стоматологи й фармацевти серед справжніх студентів домінують іще більше, ніж вказано у статистиці).

освіта україна медицина світ інфографіка

Знак гривні
Знак гривні