Львівське сміття уже під Києвом

Колись ходив жарт, що з Норвегії в Росію намагалася проникнути фура зі Львівським сміттям. Жарт не на порожньому місці виник.

Львівське сміття виявили біля міста Українка на Київщині. Так, поліція знову виявила автомобілі, які несанкціоновано вивантажували сміття зі Львова.

Про це повідомили у поліції Київської області, передає Громадське.

Транспортні засоби мають номерні знаки Київської області та столиці, а, згідно з накладними документами, 20 тонн відходів привезли зі Львівщини, частину яких вже встигли розвантажити.

Автомобілі доставили на штрафмайданчик, запобіжний захід обирається.

Заперечення, гнів, торг, депресія

Водночас, Львівська міськрада оприлюднила заяву, згідно якої інформація, що сміття, яке скинули у Київській області, саме зі Львова – не підтверджена.

«Якщо буде встановлено свідомий зв'язок між львівськими перевізниками і цими агентами, які скинули сміття поза межами полігону, до львівських перевізників будуть застосовані жорсткі міри шляхом розірвання договору», — йдеться у повідомленні.

Раніше Львівське сміття виявили на Київщині на території колишнього дитячого табору.

Нагадаємо, колапс системи утилізації сміття у Львові розпочався після пожежі на звалищі в селі Великих Грибовичах Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року.

2 червня сільрада вирішила назавжди закрити це звалище. 21 квітня 2017 року керівництво Львівщини та міські голови 20 міст регіону підписали меморандум про співпрацю з прийому львівського сміття на свої полігони.

Однак, станом на 12 травня тільки три міста області погодилися приймати сміття з Львова.

Львів гумор київщина

Знак гривні
Знак гривні