Угоду про будівництво нової лінії метро в Києві підписали з китайцями

Київ підписав угоду з китайським консорціумом про будівництво 4-ї лінії метро. КМДА підписала з китайським консорціумом, що включає компанії China Railway International Group і China Pacific Construction Group, відповідний меморандум.

Про це пише Громадське.

директори China Railway на тлі логотипу компанії

За угодою, китайський консорціум виступає керуючим партнером проекту з будівництва четвертої лінії метрополітену в Києві і має намір провести дослідження поточного стану реалізації проекту.

«Фахівці китайської сторони проведуть дослідження щодо поточного стану реалізації Проекту «Будівництво 4-ї лінії метро в м. Києві», яке розглядатиме технічні деталі; обсяг фінансових ресурсів і правовий спосіб, завдяки якому проект буде реалізований остаточно. Також дослідження включатиме оцінку юридичної і фінансової життєздатності проекту, у тому числі техніко-економічне обґрунтування та кошторис витрат», — сказав заступник голови КМДА.

Згідно з підписаним документом, консорціум китайських компаній може виступати підрядником, що працює за схемою EPC (проектування, закупівля і будівництво), виконувати проекти за моделлю EPC + F (проектування, придбання, спорудження та фінансування).

В рамках проекту з будівництва четвертої лінії метрополітену в Києві китайський консорціум допомагатиме КМДА залучати кошти китайських фінансових установ.

Китай транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні