Україна ввела санкції до понад 1000 росіян, українців, європейців (СПИСОК)

В оновленому списку фізичних осіб, до яких згідно з рішенням РНБО України, застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи, перебувають 1228 громадян України, Росії та інших держав - наприклад, окремі депутати парламенту Італії, європейські ультраправі тощо.

Про це пише Громадське.

Санкції введено указом президента на виконання рекомендацій РНБО.

У переліку осіб, які потрапили до списку санкцій, зокрема генеральний директор російської телекомпанії «Первый канал» Костянтин Ернст, , генеральний директор інформаційного агентства ТАСС Сергій Михайлов, колишній генеральний директор телеканалу LifeNews Ашот Габрелянов, головний редактор телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян.

Також серед внесених до списку громадян РФ вказані громадські та політичні діячі, а також представники бізнесу.

Крім перерахованих у списку значиться ряд громадян іноземних держав, які порушуючи встановлений українським законодавством порядок відвідували анексований Крим і тимчасово окуповані території Донбасу, серед яких політичні і громадські діячі, діячі культури і представники ЗМІ.

Також в списку перебувають члени незаконних збройних формувань та інші функціонери самоназваних «ДНР» та «ЛНР», серед яких як іноземці, так і громадяни України.


СПИСОК ФІЗИЧНИХ ОСІБ (PDF)

крим україна росія санкції агресія анексія

Знак гривні
Знак гривні