Бойовики засудили відомого вченого Козловського до 2 років 8 місяців за нєблагонадьожность

В окупованому Донецьку так званий «військовий трибунал «ДНР» засудив на 2 роки і 8 місяців позбавлення волі українського релігієзнавця Ігоря Козловського, який перебуває у полоні в бойовиків вже понад рік.

Про це повідомляє його син Олександр Козловський.

«Ні вік Ігоря Козловського, ні син-інвалід, що знаходиться у нього під опікою, не стали пом'якшуючими обставинами для суду», – написав він.

За його словами, так званий «суд» аргументував свою позицію тим, що Ігор Козловський – «особливо неблагонадійний громадянин, оскільки мав контакти з рядом заборонених в «ДНР» організацій, зокрема, членами партії «Свобода» в 2014 році».

«Залишається сподіватися тільки на широку громадську підтримку та ефективні дії української влади і міжнародних організацій в процесі звільнення Ігоря Козловського», – підсумував син науковця.

Відомий український релігієзнавець Ігор Козловський перебуває у полоні в бойовиків понад рік. Його затримали в січні 2016-го в Донецьку. Родичі говорять про проблеми зі здоров’ям 63-річного науковця. Козловський — один з найбільш авторитетних діячів на всьому пострадянському просторі, який налагоджував діалог між християнами, мусульманами і представниками інших релігій. Автор чисельних книг — від історії єзидів до суфізму, він також є одним з провідних спеціалістів з духовних практик.

Українська сторона на переговорах у Мінську постійно порушує питання про звільнення Козловського, однак це не дало результатів.

Нагадаємо, у самоназваній «ДНР» звинуватили історика Козловського в шпигунстві.

донеччина репресії козловський

Знак гривні
Знак гривні