СБУ тисла на Dragon Capital при Януковичі, а тепер - через судову тяганину з росіянином (ВІДЕО)

Генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала пояснює судовою тяганиною, яку він та його естонський партнер Хілар Тедер уже декілька років ведуть з російським бізнесменом Андрієм Адамовським.

Конфлікт між бізнесменами виник через київський торговий центр Skymall, який Хілар Тедер та Dragon Capital мали викупити в Адамовського. Росіянин відмовився це робити і взагалі позбавив Хілара Тедера та Dragon Capital їхніх часток в бізнесі.

Обшуки в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital, які провели 26 березня представники Служби безпеки України, стали третім випадком тиску за 20-річну історію діяльності компанії.

«Перший раз – за часів Януковича, коли ми підняли питання про рекет бізнесу з боку Міністерства доходів Клименка», – сказав він.

Другий – наприкінці 2015 року, коли депутати з «Блоку Петра Порошенка» попередили про те, що стосовно нього будуть порушені кримінальні справи.

Коментуючи сьогоднішні обшуки, Фіала розповів, що спочатку представники СБУ хотіли вилучити всю техніку в офісі компанії, але після того, як ситуація набрала розголосу, СБУ погодилась вилучити лише 3 комп’ютери, на яких стояло «сумнівне» на думку силовиків програмне забезпечення.

«Я не очікую подальших дій з боку СБУ. Я думаю, що ні для СБУ, ні для правоохоронних органів, ні для тих політиків, прізвища яких несуть ті партії, через які пройшли наші противники у справі Skymall в парламент, я не думаю, що це в їхніх інтересах і в інтересах країни боротися таким способом з чистим, легальним бізнесом, основна мета якого – залучати іноземні інвестиції в Україну» – сказав Фіала.

Нагадаємо, 26 квітня в інвестиційній компанії Dragon Capital у Києві пройшли обшуки. СБУ звинуватила Dragon Capital у використанні програмного забезпечення з Росії.

бізнес сбу

Знак гривні
Знак гривні