Почалось невтручання: сервери Макрона атакували російські хакери

Сервери кампанії кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона атакували хакери, пов’язані з російською військовою розвідкою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дослідницьку компанію з безпеки Trend Micro.


Ле Пен їздила "на поклон" у Кремль, і Путін офіційно казав, що "не втручатиметься у вибори у Франції"

Зазначається, що фахівці знайшли докази цілеспрямованої атаки групи хакерів під назвою «Pawn Storm» на кампанію Макрона. Зокрема, хакери намагалися через електронну пошту встановити шкідливу програму на сайті кампанії.

«Те, що ми можемо встановити, — це класична операція «Pawn Storm». Тим не менш, ми не будемо приписувати кому-небудь атаку, тому що можемо дуже легко маніпулювати і зловмисник може видати себе за когось іншого», — сказав прес-секретар Trend Micro.

Однак наголошується, що Росія вже заперечила свою причетність до цих кібератак.

За словами дослідника компанії, наразі дії хакерів такі самі, які були використані і в минулому році були проти кандидатки у президенти США Гілларі Клінтон, а також у квітні й травні 2016 року проти канцлерки Німеччини Ангели Меркель.


"Антипутінець" Макрон і проросійська Ле Пен: результат першого туру, прозноз по другому (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, що за результатами першого туру президентських виборів у Франції лідирують екс-глава ультраправої партії «Національний Фронт» Марін Ле Пен та позапартійний лідер руху «Рухаймося уперед!» Еммануель Макрон.

макрон кремль франція путін ле пен

Знак гривні
Знак гривні