Як міняють Лівий берег Києва під Євробачення (ФОТО)

Після критики щодо відсутності дверей для дитячих і інвалідних візків - в оновленій станції метро "Лівобережна" заново переробили двері. Що ще і наскільки якісно роблять під Євробачення?

Фоторепортаж від Громадського:

Чиновники виділили зі спеціального фонду київського бюджету загалом близько 88 мільйона грн на ремонт вулиць і асфальту на Русанівській набережній, вул. Окіпної, Лівобережнiй площі, Каховському шляхопроводі і частково мосту «Метро».

Трохи більше 3 мільйонів міська влада витратила на встановлення трьох світлофорів біля виставкового центру, де відбуватиметься Євробачення.

У департаменті транспортної інфраструктури обіцяють завершити будівельні роботи до 1 травня цього року.

Виставковий центр з усіх боків закритий парканами, пройти всередину без спеціального дозволу не можна. Поліцейські, що охороняють простір, забороняють фотографувати, навколо патрулюють військові.

За інформацією комунального підприємства з утримання зелених насаджень, до Євробачення навколо МВЦ повинні провести капітальні роботи з озеленення скверу. Але скверу навколо Експоцентру поки що не видно.

В процесі ремонту зникли пандуси. Принаймнi поки що в тих місцях, де вони були до ремонту, — прірва.

4 мільйони грн виділено на підготовку до Євробачення з київського бюджету на озеленення району навколо Лівобережки.

За ініціативою кiлькох депутатів Київради до Євробачення знесли табір на вул. Канальній біля Дарницького моста, де три роки жили роми. «Нам, як титульній нації потрібно зробити все для безпечного життя всіх громад на території України», — писав один з ініціаторів вигнання ромів Володимир Нетребенко.

На початку квітня на території табору відбулося кілька пожеж, а в середині квітня табір розрівняли екскаваторами.

Трохи більше фотографій - тут

київ будівництво Євробачення

Знак гривні
Знак гривні