В ЛНР підірвали патруль ОБСЄ, співробітник місії зі США загинув, двоє поранені

Спостерігач місії ОБСЄ загинув в результаті підриву автомобіля місії поблизу селища Пришиб на окупованій частині Луганщини.

Інформацію про це підтвердив глава ОБСЄ Себастіан Курц у Twitter. Також в місії ОБСЄ повідомили про двох постраждали співробітників.

Глава місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг повідомив, що загинув громадянин США. Громадяни Німеччини та Чеської республіки дістали поранень.

Українська сторона в Спільному центрі з контролю та координації повідомила, що автомобіль ймовірно підірвався на міні, під час підриву «режим тиші» дотримувався з обох сторін.

«Українська сторона висловлює співчуття рідним та близьким потерпілих, а також заявляє, що у зазначений час за даними чергових змін режим припинення вогню дотримувався як з української сторони так із боку НЗФ ОРЛО», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на джерела в силових структурах самопроголошеної Луганської народної республіки, автомобіль підірвався на фугасі.

У так званій народній міліції самоназваної ЛНР заявили, що автомобіль ОБСЄ відхилився від маршруту.

«Зазначений екіпаж відхилився від основного маршруту і рухався обхідними дорогами, що заборонено мандатом СММ ОБСЄ», — йдеться у повідомленні так званої народної міліції ЛНР.

війна луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні