Екс-заступника голови Нафтогазу затримали у справі Мартиненка про розкрадання

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив, що другим затриманим у справі екс-депутата Миколи Мартиненка є екс-заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома.

Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент Громадського.

За словами Холодницького, слідство домагається його арешту на два місяці з альтернативою застави в 100 млн гривень. Також глава САП не виключив, що будуть й інші затримання.

Раніше прес-служба НАБУ повідомила, що детективи затримали другого фігуранта у справі колишнього депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка. За версією слідства, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником та ДП «СхідГЗК».

«Ця особа також відома як фігурант іншого кримінального провадження щодо завдання збитків ПАТ «Одеський припортовий завод» у розмірі 205 мільйонів гривень, розслідування якого детективи НАБУ завершили у грудні минулого року. Наразі справа ПАТ «ОПЗ» розглядається у суді, а зазначена особа має статус обвинуваченого», — повідомили в НАБУ.

Напередодні, 20 квітня екс-депутата Миколу Мартиненка затримали у справі про розкрадання $17 мільйонів. Журналістам програми «Схеми» вдалось зафіксувати момент затримання.

Екс-голова комітету Ради з питань паливно-енергетичного комплексу підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») КК України.

У «Народному фронті» заявили, що затримання Мартиненка є ознакою вибіркового правосуддя та політично мотивованих дій антикорупційних органів.

Нагадаємо, у січні 2016 року в НАБУ допитали Мартиненка як свідка у двох справах. Перед цим НАБУ відмовило в порушенні справи щодо офшорів Мартиненка.

20 жовтня того ж року Мартиненко написав заяву про складання мандату та зняття імунітету, після оприлюднення документів депутатом Сергієм Лещенком щодо кримінальних справ. За словами Лещенка, Мартиненко затриманий у справі про отримання «відкатів» за контрактами держпідприємства «Енергоатом».

Миколі Мартиненку загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

мартиненко корупція кримінал

Знак гривні
Знак гривні