Турчинов: Росія готується до війни, що загрожує всій Європі

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни з Україною, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію. Про це заявив секретар РНБОУ Олександр Турчинов.

“Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, що становить загрозу для всієї Європи”, – сказав Турчинов на відкритті програми Києво-Могилянської бізнес-школи “Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України” в четвер, 20 квітня. Його цитує Новинарня.

За словами секретаря Радбезу, Російська Федерація також підсилює свої позиції на непідконтрольних Києву територіях на Сході України.

“Уздовж кордону вже розгорнуто угруповання збройних сил Російської Федерації до 50 тисяч, без урахування бойовиків 1-го та 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях… Триває збільшення чисельності 1-го та 2-го армійських корпусів, планується збільшити їх [чисельність] до 55 тисяч осіб”, – зазначив Турчинов.

“Гучна інформаційна кампанія з набору повинна замаскувати перекидання на Донбас кадрових військових і найманців з Росії”, – додав він.

Секретар РНБО також повідомив, що до ведення бойових дій на Донбасі залучаються курсанти військових навчальних закладів РФ.

Олександр Турчинов підкреслив, що російські військові, розміщені вздовж кордону, здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію України, і присутність там 3-ї, 144-ї та 150-ї дивізій ЗС РФ має “виключно наступальний характер”.

Особливе занепокоєння, за його словами, викликають плани офіційної Москви провести масштабні військові навчання в Білорусі “Захід-2017” за участю 100 тисяч військовослужбовців.

“За оцінками фахівців, мета цих навчань – перевірка готовності російських військ проводити операції від регіональних до широкомасштабних воєн за умови скорочення часу на їхню стратегічну підготовку”, – сказав Турчинов.

зброя війна путін агресія

Знак гривні
Знак гривні